Busje komt zo (over 2 uur...)
Buenas noches a todos !
Nu dan eindelijk een berichtje vanuit mijn eigen appartementje! Er zijn overigens twee bijzonderheden: 1. Bij slecht weer is de verbinding dat ook 2. Het is niet bepaald wat je noemt legaal Om een lang verhaal kort te maken: ik heb de camping hier om de hoek netjes betaald om hun internet te gebruiken, maar toen ie het opeens niet meer deed ben ik terug gegaan en heb ik mijn geld terug gekregen. En wat denk je: de volgende dag springt ie gewoon weer aan! Haha oeps....ali illegalie

Verder heb ik hier een druk, maar zeker ook erg leuke week gehad! Maandag ben ik te voet naar het oude centrum gelopen en heb ik voor €11,.60 een Spaanse telefoon aangeschaft met maar liefst €12 beltegoed...HUH ?! Ja precies echt logisch is het niet, maar mij hoor je niet klagen (Het nummer wordt door deze site automatisch verwijderd voor veiligheid dus kan je aanpap,mam of jeff vragen)!
Je moet weten dat Jávea uit drie delen bestaat: L'Arenal (het toeristische gedeelte waar ik woon), El puerto (de have) en El centre historic (het oude centrum).
Het karakteristieke Spanje is te vinden in het oude centrum. Daar dwaal je tussen de oude steegjes en witte huisjes en sta je opeens op een plein met palmbomen waar oude mannen volgens mij de hele dag met elkaar zitten te kletsen, heel leuk om daar het ‘echte Spanje' te ontdekken.
Op school loopt het allemaal lekker. Omdat we maar met z'n vieren zijn, leer je elkaar meteen goed kennen en ik heb het echt getroffen! Ik heb even een paar dagen moeten wennen aan een aantal dingen, maar nu ik weet hoe alles in elkaar steekt draai ik gewoon lekker mee. Zo was het bijvoorbeeld even wennen dat ik elke dag op een andere locatie werk (en dus ook elke dag een andere klas heb),maar ik heb alle klassen nu gezien en daar staat dan ook weer tegenover dat elke klas uit maar maximaal 10 kinderen bestaat. Ook gebeurde het de eerste week nog wel eens dat ik pas om 10 uur 's avonds thuis kwam en dan nog moest eten. De mensen die mij goed kennen weten hoe heilig mijn ritme in Nederland was! Nu moet ik zeggen dat het wel snel went, maar ik zorg er nu voor dat ik altijd veel eten in mijn tas mee heb!
Verder zijn de vrijdag en zaterdag best vermoeiend omdat we vrijdag in El Campello les geven en dat is ongeveer 1,5uur van Jávea vandaan. Ik slaap daarom dan in Calpe( bij Kyra of Mariska) en ga dan met hen ook zaterdag mee naar Alfas waar we 's ochtends les geven. Afgelopen vrijdag heb ik bij Mariska geslapen, zij woont in een echt typisch spaans huis, zo mooi! Omdat Mariska en Pepita allebei één of meerdere lokalen in huis hebben kon ik vrijdag bij Mariska in het klaslokaal slapen....dat moet elke juf toch een keer gedaan hebben ;)!
Dan nog even het ‘busje-komt-zo-verhaal'....Omdat Kyra haar huurauto vrijdag weer moest inleveren, moesten we die dag samen met de bus naar Calpe. In Nederland zou je zeggen: geen probleem, even 9292ov raadplegen! Hihi nou wij hebben de spaanse variant hiervan leren kennen! Pepita zette ons af en vroeg aan een buschauffeur hoelaat de bus naar Calpe zou komen. Zijn antwoord was: ‘oh die komt zo!'. Ik heb die middag geleerd dat de spaanse versie van ‘komt zo' betekent: die komt over 2 uur.....

Zondag komen pap&mam naar Jávea: gezellig!!! Heb er super veel zin in om ze de omgeving te laten zien en samen dingen te ondernemen. Ik merk wel dat het nadeel van alleen reizen is dat je de dingen die je meemaakt niet met iemand kan delen. Ik kan het heel goed met Kyra vinden en daar ben ik heel blij mee. Ze vroeg me bijvoorbeeld zondag ook mee uit eten toen ze vrienden uit NL op bezoek had. Als pap en mam hier een weekje zijn geweest, komt kyra bij mij in het appartement dus dat wordt gezellig!
Ook nog een leuke verrassing...: Jeff komt het laatste weekend van februari hierheen :D!!! Zo lief, hij zei dat ie me zo erg miste waarop ik antwoordde: dan kom je toch gewoon hierheen. En voila, het ticket was geboekt!!De schat

‘De weg der liefde kent geen grenzen'
Dat blijkt wel weer! Wat heb ik het toch getroffen he.......
Lieve allemaal, ik wil natuurlijk ook horen hoe het met jullie allemaal gaat! En bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes, ik geniet ervan als ik ze lees!
Mucho amor y besos a todos! x x x
hey wereldreizigster :P
wat een vet verhaal! en wat het openbaar vervoer betreft.. dan zit je daar nog best goed!
vandaag was er een bommelding in Den bosch, wat achteraf helemaal niks was natuurlijk.. maar daardoor waren de treinen de hele dag natuurlijk een groot drama..
gelukkig was ik vrij vandaag en kon ik alle zielige reizigers thuis vanaf de bank uitlachen :P haha nee het was echt weer typisch Nederlands.. een groot drama voor helemaal niks!
hier in nederland is het nog steeds koud.. echt heel koud. kom net terug van de training en zelf met handschoenen aan zijn je handen gewoon bevroren.. morgen of donderdag ook weer sneeuw volgens de voorspellingen!!
morgen op school hebben we cultuurdag.. daar heb ik natuurlijk super veel zin in zoals je snapt. :P zal wel weer een of andere spreker komen met een wazig verhaal.. (ik laat je hier nog wel iets over horen!)
leuk om weer iets van je gehoord te hebben en spreken elkaar snel weer!
x
Lieve Anne,
Ik hoor een erg opgewekte en super vrolijke Anne en dat ons erg goed! Wat fijn dat het je allemaal zo goed af gaat, en super dat je zulke fijne collega's hebt, dat is veel waard!
Lieverd, tuurlijk heb je het met Jeff getroffen, dat is een super kanjer, maar hij heeft het ook met jouw getroffen hoor...hihihihi. Ik heb hem afgelopen weekend nog lopen plagen, toen was hij even hier..ik kon het niet laten! Werk ze! Geniet ze! en tot heel gauw weer, een dikke knuffel van ons viertjes xxx
Hee lieve Anne!!
Fleur en ik zitten nu heel gemotiveerd op de cultuurdag te zoeken naar een vliegticket. We hebben al wat aardige aanbiedingen voorbij zien komen! Wij hadden ook een vraagje ;) Wanneer ga jij eigenlijk naar huis? 10 mei hopen wij?! Want wij hebben een aantal goede aanbiedingen gezien van 3 tot 10 mei bijvoorbeeld. Nou ja, laat maar weten! Geniet ervan!!!
Liefs!!!!
Angenietje
Hola Anne,
wat leuk om je verslag te lezen. Het maakt dat ik ook erg veel zin krijg om te vertrekken .... nog 4 weken! En over dat gekocht telefoontje daar denk ik nu dan maar ... daar regelen, dat komt wel. Want daar was ik wel over aan het denken hoe dat moest. Ach ... in Spanje komt het wel. Is t niet vandaag dan morgen!
Hoe is t met spaans spreken????? Je hebt toch zeker wel wat aan de lessen van Nelleke!!!!!
Adios, cordiales salutos,
Ingrid (en Wieb)
Fijn dat het daar zo goed gaat.
Prettig dat de bus altijd zo komt haha.
Het dakterras lijkt me heerlijk, geniet ervan want dit is zeldzaam.
Heel veel groetjes uit hilvarenbeek
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Klinkt goed zeg!! Ik had niet gedacht dat het daar zulk mooi weer was! Ik weet precies wat je bedoelt, met z'n 2en is het toch heel anders om zoiets mee te maken. Maar goed, gelukkig heb ik het ook getroffen met collega's! Veel plezier met stagelopen :) Ik heb vandaag weer een competentie gehaald, nu vrijdag nog eentje. Spannend!
Liefs !
Hoi Anne
Leuk om te lezen dat je het daar goed bevalt. Het is te hopen dat je niet dikwijls met de bus moet. Jammer van de tijd. Maar in Spanje is het echt manjana.
Veel plezier met de stage.
groetjes van ons allemaal
heerlijk Anne, waheddetochwirgeluk!!!
wel heftig zo'n intensieve samenwerking! maar fijn dat het leuke lui zijn dat scheelt al de helft! die zon en je prachtige kasteel mogen er ook zijn. Jeff is vast jaloers als je zo heeeel erg bruin terug komt straksssss. nou ja heeft ie wel wat om naar uit te kijken. wij kijken nu naar de sneeuwvlokjes.... wel effe een ander verhaal. misschien de openhaard wel weer aan vanavond! verschil moet er zijn!
geniet ervan lieverd!
x
Hoi Anne,
Geweldig dat je het toch naar je zin hebt ook al ben je alleen vertrokken,maar dat komt allemaal goed.
Zoals je gehoord hebt is het gelukt, we komen eind maart naar je toe.
Is even kijken hoe het daar in Javea is en of het dan ook lekker weer is.
Maar dat maakt niet uit,dan zien we je weer even.
Dan duurt het niet meer zolang voor je terug bent.
Nou geniet er van,maar wat ik op de foto s zie zal dat zeker lukken.
Dikke vette knuffels Jan en Anita
Heey lieve Anne,
Wat leuk om zo ook jou verhalen te lezen!
Heel bijzonder jij in Spanje en ik in Suriname.
Volgens mij gaat het helemaal goed komen!
En wat heb ik een lieve neef zeg, hij komt gewoon naar je toe!!
Nou meis, geniet ervan want voor je het weet is het voorbij!!
Bigi Brasa vanuit het mooie Suriname!!
Oeh het klinkt weer fantastisch annie! dat uitzicht van jouw dakterras is zeker om over naar huis te schrijven, zwaar relax! En wat leuk dat Jeff komt! en ik zie je schoonparents ook! leuk leuk! jij gaat je echt niet vervelen komende maanden denk ik! fijn dat je ondertussen met al je klasjes kennis hebt gemaakt. Het spannende is er dan tenminste af lijkt me! Gaat helemaal goed komen met juf anne daaro!
Ik heb 't nu ff erg druk en het is carnaval dit weekend, dus... volgende week zal ik je even mailen en uitgebreid verslag doen! geniet er weer verder van! dikke kus! en fijne valentijnsdag met je parents! doe ze de groetjes van me ;)
ALAAF!
Hoi Anne, Het klinkt alsof jij je (Spaanse) draai al aardig gevonden hebt!
Bonjour Anne!
Ik zou nog even laten weten hoe het toetsgesprek was gegaan... DID-RW is ook binnen woehoeh! Op naar de laatste drie :) Lukt het bij jou ook allemaal? Echt relaxt dat jij in het Nederlands les kan geven zeg, ik zie er toch wel tegenop om straks alles in het Frans te doen!
Heej Anne,
Dat klinkt goed man! Nu kunnen we over jou ook een mooi liedje schrijven, geen spion in ons midden maar een illegaal! Hahah!
Lijkt me wel echt vermoeiend jou stage als je steeds van hot naar haar moet, maarja als de kids maar leuk zijn toch;)
Zoals jij Javea kan beschrijven....het is zo mooi volgens mij dat je je er echt in een klein, Spaans paradijsje bevindt.
Veel plezier deze dagen met je paps en mams en veel plezier voor de aankomende tijd!
Dikke kus
Ps. Dat wachten kennen ze hier in Suriname trouwens ook!
Hey Ansje!
Hoe issie daar...alweer even niets meer gehoord! Ik heb carnaval weer overleefd...:D! Was echt super gezellig! En we hebben super leuke reacties gehad op onze veschijning als sneeuwwitje en de dwerg.
Kan je al skypen daarzo? Ik heb namelijk een webcam geregeld :D. Dus we MOETEN een keertje skypen :P!
Geniet ervan daar....
Dikke kus Maartje